De 21e GP Groenen Groep in Veldhoven is een prooi geworden voor Marjolein van ’t Geloof. De Jan van Arckel renster bleef in de massasprint Nederlandse junioren kampioene Lorena Wiebes van Swabo en Leonie Lubbinge van Team Drenthe voor. Door haar overwinning is Van ’t Geloof meteen de eerste leidster in het Baby-Dump Kempenklassement voor dames.

De dames kregen een kleine aanloop van zo’n zestien kilometer voor de wielen waarna zijn nog acht plaatselijke omlopen moesten rijden. Wat eenieder ook probeerde, een serieuze voorsprong nemen zat er voor de meeste vluchtsters niet in vandaag. Pas op het einde van de koers was er een kansrijke poging van Fleur Nagengast en Colborne. Zij werden echter in de laatste kilometer van de GP Groenen Groep teruggepakt. Lorena Wiebes is de nieuwe leidster in de Centric Clubcompetitie. Zij neemt de leiderstrui over van Rixt Meijer. Aan de mirco bij speaker Rien van Horik legde een dolblije Van ’t Geloof haarfijn uit hoe de wedstrijd verlopen was. ‘De wedstrijd verliep voor onze ploeg ideaal. We konden de koers aardig controleren en op het einde vormden we een perfect treintje. De lange rechte lijn was perfect voor mijn sprintersbenen en ik ben dan ook blij dat ik het hier af heb kunnen maken. Een prima ploegprestatie.’

21052017_SPRINT_GPGROENENGROEP

21052017_PODIUMGPGROENEN_TVS_2

21052017_LORENAWIEBES_LEIDERSTRUICLUBCOMPETITIE

Nederlands junioren kampioene Lorena Wiebes die zeer knap tweede werd, werd ook de nieuwe leidster van het Clubklassement [ zie foto ]. Enkele weken later zette zij de kroon op haar al prachtig seizoen door óók Europees Kampioene te worden in het Deense Herning!

IMPRESSIE 21e GP GROENEN GROEP:

De als tweede de meet passerende Nederlandse junioren-kampioene Lorena Wiebes, later ook Europees kampioene en m.i.v. 2018 renster bij de UCI-formatie Parkhotel-Valkenburg, maakte ook haar eigen video-wedstrijdverslag:

Enkele weken na haar overwinning in de 21e GP Groenen Groep, greep Marjolein van ’t Geloof ook de Nederlandse titel bij de Beloften in Montferland! Hier staat zij  in haar nieuwe kampioenstrui trots samen met Nederlandse Kampioenen bij de Elite-Dames; Chantal Blaak [ Boels-Dolmans ]. © Foto: Jos Kafoe.

29062017_NKMONTFERLAND_MARJOLEINVANTGELOOF_CHANTALBLAAK