ZLM Omloop der Kempen Ladies 2021

De 2021 editie van de ZLM Omloop der Kempen Ladies wordt een speciale versie dit jaar. Door de kwalitatief sterke organisatie is deze Veldhovense vrouwen wielerwedstrijd gepromoveerd naar de KNWU Topcompetitie, het hoogste niveau van nationale vrouwenkoersen in ons land.

Normaal rijden we deze wedstrijd altijd in het derde weekend van mei. Echter vanwege de Covid-19 maatregelen hebben we de wedstrijd wat later op de wielerkalender kunnen plaatsen. Daarom dat er dit jaar op zaterdagavond 3 juli vele grote vrouwen wielerploegen aan de start zullen staan op de Plaatse in het centrum van Veldhoven voor een wedstrijd over maar liefst 120 km.

De nieuwe koersdirecteur, Cédric Louwers, is dan ook trots om in zo’n entourage zijn debuut te mogen maken: “Ik had inderdaad op geen mooier moment in kunnen stappen” stelt Cédric. “Ik ben twee jaar achter de schermen werkzaam geweest bij de Simac Omloop der Kempen voor mannen, maar toen de vacature als koersdirecteur bij de vrouwen koers vrij kwam heb ik niet lang getwijfeld. Zelf ben ik al sinds mijn 12actief aan het wedstrijd wielrennen, de laatste jaren vooral cyclocross, dus ik ben vanaf jonge leeftijd betrokken geweest bij de koers. Die ervaring helpt me om samen met een groot aantal vrijwilligers en een actief bestuur ook onze vrouwenkoers in de Kempen op een hoog niveau te houden. Dat we dan in ons 24jaar tot de Topcompetitie behoren is daar alleen maar een bevestiging van dat de organisatie de afgelopen jaren goed is geweest”, aldus Cédric Louwers.

Het tijdschema ziet er zaterdag 3 juli als volgt uit. Rond de klok van 17u15 worden de vrouwen per ploeg voorgesteld op de Plaatse aan de Dorpstraat in Veldhoven. Daarna valt aan de Dorpstraat om 18u00 het startschot. De vrouwen vertrekken dan voor hun Topcompetie klassieker over 120 kilometer. Rond 20u00 passeert het peloton voor de eerste keer start/finishlijn aan de Dorpstraat. Om dat vervolgens om ongeveer om 20u30 nogmaals te doen. De finalesprint en aankomst staat om iets voor 21u00 op de planning. En dan weten wie de opvolgster zal zijn van Lorena Wiebes als winnares van de ZLM Omloop der Kempen Ladies.

Individuele inschrijvingen

Het deelnemersveld van deze editie van de ZLM Omloop der Kempen Ladies bestaat voornamelijk uit continentale teams, aangevuld met clubteams uit de categorie Elite en Belofte Vrouwen. 

Echter er is ook nog plaats voor een aantal individuele rensters die zich op zaterdag 3 juli in Veldhoven en de Kempen willen meten met de concurrentie. Ben jij zelf een individuele coureur en maak je geen onderdeel uit van een continentaal of club team dat zich reeds bij ons heeft ingeschreven, dan kun je via de onderstaande knop jezelf nu aanmelden. Je aanmelding wordt dan door de ODK organisatie beoordeeld en je hoort dan zo spoedig mogelijk of er een startplek voor je is. Dus, nu direct op de knop drukken, het aanmeldformulier invullen en mailen…