(Afgelast)
Omloop der Kempen en Abdijentocht bundelen hun krachten

(Foto Marcel Jans)

AFGELAST

De stichting Omloop der Kempen streeft rondom een internationale wielerkoers voor mannen en vrouwen in Veldhoven telkens naar een wielerweekend waarin topsport, breedtesport en recreatiesport aan bod komen. De topsport is gegarandeerd met twee wielerklassiekers verreden binnen de KNWU Topcompetitie. Zaterdagvond de ZLM Omloop der Kempen Ladies en op zondagmiddag de elite-mannen/beloften. De breedtesport is vertegenwoordigd door afwachtingscriteriums voor junioren, nieuwelingen en het ONYVA criterium voor niet-licentiehouders. Voor de recreatiesport is naar een sterke partner gezocht en deze is gevonden: Omloop der Kempen en het Tilburgse TCT’93 hebben elkaar inmiddels het ja-woord gegeven.

'La Trappe Abdijentocht’ over 65 of 125 km

De 20e editie van de populaire NTFU ‘La Trappe Abdijentocht’ zou in 2020 een extra opstapplaats krijgen in Veldhoven. Echter vanwege de in 2020 geldende Covid-19 maatregelen en beperkingen is deze toertocht helaas afgelast. 

Voor 2021 onderzoeken we de mogelijkheid om deze mooie toertocht over 65km of 125km te laten plaatsvinden op onze alternatieve datum van 4 juli 2021.

In de voorbije jaren is de Abdijentocht uitgegroeid tot een populaire wegtoertocht met telkens ruim 1000 deelnemers. Met een extra opstapplaats in Veldhoven in de volle wielerentourage zal het deelnemersaantal waarschijnlijk nog verder groeien. De fervente toerfietsers zullen deze tocht gaan toevoegen in hun persoonlijke toerfietskalender. Hoe en wanneer deze toertocht op de kalender komt te staan is op dit moment nog even “koffiedik kijken”, maar zodra wij meer nieuws hebben, dan leest u het hier…