Actueel

Omloop der Kempen wordt onderdeel van de Holland Cup

Op 25 & 26 mei 2024 wordt de 75e editie van de Omloop der Kempen verreden. Met dit jubileum wordt de Omloop der Kempen de oudste wielerklassieker van Nederland. Als ‘cadeautje’ voor het publiek, promoveert de mannenklassieker in het jubileumjaar ook naar het internationale UCI 1.2 niveau. Met de stap naar het 1.2 niveau wordt de wedstrijd ook onderdeel van de Holland Cup.

Lees verder »

Omloop der Kempen is op zoek naar versterking sponsorcommissie 

In het weekend van 25 & 26 mei 2024 zal de 75e editie plaatsvinden van de Omloop der Kempen en daarmee is de Veldhovense wielerklassieker de oudste van Nederland. Uiteraard kan een dergelijk evenement alleen plaatsvinden met de financiële steun van het bedrijfsleven en de Omloop der Kempen prijst zich dan ook gelukkig met een grote groep trouwe sponsors.

Lees verder »

VDL Groep nieuwe naamsponsor Omloop der Kempen

Afgelopen week trapte de organisatie van de Omloop der Kempen hun 75-jarig jubileum af met een sponsorevent in Veldhoven. Als onderdeel van de jubileum aftrap werd bekendgemaakt dat het Eindhovense internationale industriële familiebedrijf VDL Groep de nieuwe naamsponsor is van de internationale mannenwedstrijd.

Lees verder »

In memoriam: Harry Colsters

Op woensdag 17 mei kregen wij te horen dat Harry Colsters is overleden.
Harry heeft grote verdiensten gehad voor de wielersport in Veldhoven, als voorzitter van TWC Tempo, als voorzitter van TWC Brabantia en als bestuurslid van de Omloop der Kempen.

Lees verder »

Veldhoven is klaar voor wielerfeest!

In het weekend van 20 en 21 mei staat Veldhoven en de Brabantse Kempen bol van het wielrennen. Op zaterdag wordt de 26einternationale ZLM Omloop der Kempen Ladies verreden en op zondag de 74e Simac Omloop der Kempen voor mannen. Binnen het ASML Wielerweekend Omloop der Kempen wordt dit omlijst door wedstrijden voor jeugd, nieuwelingen en junioren en een toertocht over 65km of 125km.

Lees verder »

De Omloop der Kempen komt eraan!

Volgende maand staat het ASML Wielerweekend Omloop der Kempen weer voor de deur. Op zaterdag 20 en zondag 21 mei staan Veldhoven en de Kempen regio weer volledig in het teken van wielrennen. Met hightechbedrijf ASML als nieuwe naamsponsor van het wielerweekend wordt er door de organisatie nog meer energie gestopt in de top- en breedtesport.

Lees verder »

Sankomij nieuwe hoofdsponsor Omloop der Kempen

Installatiebedrijf Sankomij uit Veldhoven is de nieuwste hoofdsponsor van de Omloop der Kempen. Na enkele jaren als adverteerder in de speciale “Omloopkrant” doet Sankomij er een schepje bovenop. Het Veldhovense bedrijf zal daarom aanstaande mei prominent zichtbaar zijn naast de andere hoofdsponsors.

Lees verder »

Startveld van het hoogste niveau bij de ZLM Omloop der Kempen Ladies

De 26e ZLM Omloop der Kempen Ladies belooft ook in 2023 weer een internationaal spektakel te worden. De vrouwenklassieker op UCI-niveau mag onder andere drie teams van het hoogste internationale niveau verwelkomen. Op 20 mei komen er teams uit onder andere Nederland, de Verenigde Staten, Australië, België, Noorwegen, Italië en Groot-Brittannië aan het vertrek in Veldhoven.

Lees verder »

Nederlandse talententop in de SIMAC Omloop der Kempen

De 74e SIMAC Omloop der Kempen belooft ook in 2023 weer een spektakel te worden. De startlijst van de 74e editie van de mannenklassieker wordt deels gevormd door deelnemende ploegen aan de Schwalbe Topcompetitie. De organisatie heeft de startlijst aangevuld met zes sterke teams uit Nederland en het buitenland. Op zondag 21 mei gaan daardoor de top van de Nederlandse talentenploegen aangevuld met buitenlandse teams van start.

Lees verder »