Actueel

Sankomij nieuwe hoofdsponsor Omloop der Kempen

Installatiebedrijf Sankomij uit Veldhoven is de nieuwste hoofdsponsor van de Omloop der Kempen. Na enkele jaren als adverteerder in de speciale “Omloopkrant” doet Sankomij er een schepje bovenop. Het Veldhovense bedrijf zal daarom aanstaande mei prominent zichtbaar zijn naast de andere hoofdsponsors.

Lees verder »

Startveld van het hoogste niveau bij de ZLM Omloop der Kempen Ladies

De 26e ZLM Omloop der Kempen Ladies belooft ook in 2023 weer een internationaal spektakel te worden. De vrouwenklassieker op UCI-niveau mag onder andere drie teams van het hoogste internationale niveau verwelkomen. Op 20 mei komen er teams uit onder andere Nederland, de Verenigde Staten, Australië, België, Noorwegen, Italië en Groot-Brittannië aan het vertrek in Veldhoven.

Lees verder »

Nederlandse talententop in de SIMAC Omloop der Kempen

De 74e SIMAC Omloop der Kempen belooft ook in 2023 weer een spektakel te worden. De startlijst van de 74e editie van de mannenklassieker wordt deels gevormd door deelnemende ploegen aan de Schwalbe Topcompetitie. De organisatie heeft de startlijst aangevuld met zes sterke teams uit Nederland en het buitenland. Op zondag 21 mei gaan daardoor de top van de Nederlandse talentenploegen aangevuld met buitenlandse teams van start.

Lees verder »

Omloop der Kempen in wielertalkshow KempenTV

Bekijk hier de nieuwste aflevering van Koers Kaffee, de wielertalkshow van KempenTV. Koersdirecteur Cédric Louwers mocht namens de Omloop der Kempen aan tafel aanschuiven om te vertellen over onze wedstrijden in 2023. Benieuwd naar wat je kunt verwachten aanstaande mei? Bekijk dan hier de aflevering!

Lees verder »

Samenvatting 73e SIMAC Omloop der Kempen

In mei 2023 is het alweer zover, de 74e editie van de SIMAC Omloop der Kempen. Nu het wegseizoen weer begonnen is lijkt het ons een goed moment om nog eens terug te kijken naar de editie in 2022. Bekijk hieronder de Eurosport samenvatting van de Omloop der Kempen mannenklassieker!

Lees verder »

Yes, Brabant gaat weer koersen..!!

Internationaal wielerweekend Omloop der Kempen wordt verreden met Hemelvaart

Na de succesvolle editie op het internationale niveau in 2022, keert de Omloop der Kempen in 2023 weer terug op de internationale kalender. Zaterdag 20 en zondag 21 mei is Veldhoven de startlocatie van de UCI Vrouwenklassieker, de Mannen Topcompetitie klassieker, verschillende jeugdcategorieën en een toertocht. Dat is dan ook direct garantie voor een weekend vol topsport, breedtesport en plezier.

Lees verder »

In memoriam: Hans Louwers

Afgelopen dinsdag 13 september werden wij opgeschrikt door het trieste nieuws dat ons medebestuurslid Hans Louwers is overleden. Alhoewel Hans al enige tijd met gezondheidsklachten kampte, kwam dit nieuws voor de meesten van ons onverwacht en keihard binnen.

Lees verder »

ODK is kweekvijver Tour talent 

Het ere-podium van de ZLM Omloop der Kempen Ladies heeft tijdens de openingsetappe van de Tour de France Femmes (Ronde van Frankrijk voor Vrouwen) aardig wat ereplaatsen en trui-dragers afgeleverd. ODK mag zich dus met recht een beetje de actuele  kweekvijver van de vrouwen Tour noemen.

Lees verder »

Twee broers op het podium van de Omloop

Roel van Sintmaartensdijk heeft zondag de 73e Simac Omloop der Kempen gewonnen. De coureur van wielerteam VolkerWessels was de beste van een tweetal dat in de Dorpstraat in Veldhoven net uit de greep bleef van het jagende peloton. Hij klopte Arne Peters in een tweestrijd.

Lees verder »

De Kempen is klaar voor een wielerfeest..!!

In het weekend van 14 en 15 mei staat Veldhoven en de Brabantse Kempen bol van het wielrennen. Op zaterdag wordt de 25einternationale ZLM Omloop der Kempen Ladies verreden en op zondag de 73e Simac Omloop der Kempen voor mannen. Dit alles wordt omlijst door wedstrijden voor nieuwelingen en junioren (zaterdag) en een toertocht over 65km of 125km en clinics en wedstrijden voor de jeugd tussen 5 en 15 jaar die het wielrennen eens willen uitproberen (zondag).

Lees verder »

Simac 10 jaar sponsor Omloop der Kempen

Het Veldhovense bedrijf Simac heeft onlangs haar overeenkomst als hoofdsponsor met de internationale wielerkoers Omloop der Kempen verlengd. Hiermee bevestigt Simac voor het 10e jaar op rij haar nauwe betrokkenheid bij een van de oudste wielerklassiekers van Nederland.

Lees verder »

Ook Kempense jeugd op de pedalen met Ready2Race

Tijdens de Omloop der Kempen staat niet alleen het elitepeloton aan de start. Ook de jeugd uit de Kempen en omstreken kan zich opmaken voor een wedstrijdje fietsen. Team Jumbo-Visma brengt namelijk hun wedstrijdconcept Ready2Race naar de Omloop der Kempen.

Lees verder »