Vacatures KNWU

Vacatures bij de KNWU

Een wielerklassieker zoals de Omloop der Kempen kan niet worden georganiseerd zonder de hulp van de KNWU jury. Tijdens het wielerweekend werken wij samen met 15 juryleden van de KNWU. De meeste zijn nodig bij de klassiekers, maar ook een aantal voor de criteriums. Tijdens de wedstrijden zorgt de jury ervoor dat de wedstrijd in goede banen wordt geleid. De taken zijn als volgt verdeeld: één jurylid heeft als wedstrijdleider de leiding over het juryteam. De wedstrijdleider zit samen met de assistent wedstrijdleider als eerste achter het peloton. In de wedstrijd wordt hij/zij ondersteund door drie/vier andere juryleden, elk in een eigen auto en twee motoren met juryleden. Dit team zit verspreid tussen de groepen renners en de volgkaravaan en hebben daardoor perfect overzicht. Het jurylid in de bezemwagen sluit de wedstrijd af. Bij de aankomst zit de rest van het juryteam. Zij doen de fotofinish en computerverwerking. 

Naast het juryteam in de wedstrijden heeft de KNWU ook mensen op de achtergrond. Dit zijn bijvoorbeeld de regiofunctionarissen zoals de wedstrijdcoördinator en de officialcoördinator.

De KNWU is altijd opzoek naar versterking van het jurycorps. Wil je als jurylid bijdragen aan de realisatie van wielerwedstrijden, bekijk dan de vacatures van de KNWU via de link hieronder: