72e SIMAC Omloop der Kempen 2021

Ditmaal niet in het derde weekend van mei, maar wat later op zondag 4 juli staat de 72e editie van de SIMAC Omloop der Kempen weer op het programma. Al sinds 1948 wordt deze klassieker verreden en dat maakt het de op één na oudste klassieker van Nederland, Jaarlijks zijn Veldhoven en de alle dorpen in de Kempen waar de wedstrijd passeert, al weken in de ban van dit topsport-evenement.

En dat is natuurlijk ook niet voor niets. Ontelbare anekdotes en heroïsche strijdverhalen zijn hierover opgesteld en te vertellen. De enorm lange en bovendien zéér rijk gevulde erelijst bevestigen de positie die SIMAC Omloop der Kempen inneemt op het verlanglijstje van elke ambitieuze renner en ploegleider. Daarmee is het uiteraard ook een graadmeter voor de (internationale) scouts van professionele formaties die voortdurend op jacht zijn naar opkomend talent.

PLOEGENVOORSTELLING: Al vanaf 11u15 worden op de Kiosk op De Plaatse, alle teams en de renners voorgesteld aan het altijd in grote getallen aanwezige publiek

START: Om 12u00 klinkt op 4 juli startschot voor een wedstrijd over in totaal 194 km. In 2021 is de SIMAC Omloop der Kempen de openingswedstrijd van de KNWU Topcompetitie. In de eerste edities van de Topcompetitie waren de wedstrijden uitsluitend toegankelijk voor Nederlandse formaties. Maar met ingang van 2019 kunnen ook diverse Belgische formaties aan de KNWU Topcompetitie deelnemen! Binnenkort verschijnt op deze website uiteraard de volledige deelnemerslijst met startnummers.

FINALE 2021: Nadat de Elite-Mannen en -Beloften de Zuid- en Noordlus door de Kempen hebben afgerond, keren zij voor de eerste keer terug in Veldhoven. Na de eerste passage van de finishlijn op de Dorpstraat in Veldhoven-Dorp volgen nog twee rondes van 11,8 km over het finaleparcours om na in totaal 195 km de finish te bereiken. Regelmatig wordt ervan uitgegaan dat het vlakke parcours geen schifting tot gevolg zal hebben. In de praktijk blijkt daarentegen dat uiteindelijk door de serieuze afstand in combinatie met de ware slijtageslag door de zeer compacte opvolging van kilometerslange Kempische kasseistroken, er tóch veelal een kopgroep of solo tot stand komt die het redt tot aan de meet. Kortom, spanning verzekerd op zondag 4 juli in de Dorpstraat in Veldhoven.