Zakelijk – Sponsoren – Hospitality

Zoals elke organisatie van een groot Topsport-evenement zijn financiële en/of materiële sponsoring door het bedrijfsleven en overheden onmisbaar. Dit geldt dus ook voor ons als organisatoren van de Omloop der Kempen. Wij bouwen bij voorkeur aan een meerjarige verbintenis door een structurele en vooral duurzame samenwerking om op die wijze te bouwen aan een voor wederzijds maximaal effect.

Ons evenement wordt inmiddels alweer enkele jaren gedragen door onze naamsponsor het eveneens Veldhovense ICT-bedrijf SIMAC. Onze vrouwenklassieker is sinds april 2021 gekoppeld aan ZLM als naamsponsor. Daarnaast zijn er meerdere hoofdsponsoren die gebruik maken van de vele mogelijkheden die er zijn in aanloop naar, vóór, tijdens en na onze wielerklassieker voor Elite-Heren in de KNWU Topcompetitie met zeer royale verslaggeving in vele media. Meest opvallende daarvan is de verslaggeving van onze wedstrijd op TV-sportzender Eurosport 1. De perfecte gelegenheid om de naamsbekendheid van uw bedrijf te vergroten door het zo onder de aandacht te kunnen brengen bij een groot publiek.

De Omloop der Kempen wordt jaarlijks en al sinds 1948 georganiseerd. Daarmee is het Nederlands op een-na-oudste Topsport-wielerklassieker. Met dus ook zeer veel renners op de lange erelijst die vaak niet lang daarna zouden toetreden tot de rangen der profs en daar furore zouden maken. Denk daarbij aan onder andere; Wout Wagtmans, Jo de Roo, Joop Zoetemelk, Fedor den Hertog, Hennie Kuiper, Jean-Paul van Poppel, Niki Terpstra, Sebastiaan Langeveld, Laurens ten Dam, Lars Boom  en Theo Bos. Zie onze ERELIJST

Deze inmiddels dus ruimschoots bewezen waarde wordt bevestigd doordat inmiddels óók de gerenommeerde profploegen, zowel de Pro Continental als die van de ProWorldTour zich nu concreet gecommitteerd hebben aan de KNWU Topcompetitie ‘De Ere-Divisie van de Wielersport’, waarvan vanzelfsprekend onze Omloop der Kempen ook deel uitmaakt. Het onmiskenbare bewijs en de erkenning dat juist presteren in onze Omloop der Kempen een cruciaal ijkpunt is voor iedere ambitieuze renner. De Omloop biedt hen het perfecte platform om zich definitief en doorslaggevend in de kijker te rijden bij de semi- professionele en prof-teams.

Het aantal mogelijkheden om ook uw bedrijf onder de aandacht van een zeer breed publiek te brengen is nagenoeg oneindig. Zo geven wij in eigen beheer ook jaarlijks onze Omloopkrant uit. Deze in full color gedrukte krant in tabloid-formaat wordt een tweetal weken voor de wedstrijd verspreidt op 55.000 adressen in de gehele Kempen en die direct, of indirect aan het parcours liggen. Als sponsor kunt u uw bedrijf ook op de finish-locatie, de neutrale zone, de bergsprint, bij aanvang en op het einde van kasseistroken -of -zones, de laatste kilometer in de kijker zetten. Daarbij wordt wel altijd rekening gehouden dat de balans t.o.v. ook andere hoofdsponsoren in evenwicht blijft. Uiteindelijk wordt in nauw overleg voor elke (hoofd-)sponsor afzonderlijk, een perfecte oplossing op maat gevonden, gecreëerd en gerealiseerd.

Bent u als bedrijf of instelling ook geïnteresseerd om te profiteren van de publieke belangstelling en de grote media-aandacht die ons evenement genereert?

Sponsor Commissie

Wim Goossens

Wilt u meer weten over onze sponsor mogelijkheden, neem dan contact op met Wim Goossens. Of vul onderstaand uw gegevens in en dan nemen wij met u contact op.