Actueel

Yes, Brabant gaat weer koersen..!!

Internationaal wielerweekend Omloop der Kempen wordt verreden met Hemelvaart

Na de succesvolle editie op het internationale niveau in 2022, keert de Omloop der Kempen in 2023 weer terug op de internationale kalender. Zaterdag 20 en zondag 21 mei is Veldhoven de startlocatie van de UCI Vrouwenklassieker, de Mannen Topcompetitie klassieker, verschillende jeugdcategorieën en een toertocht. Dat is dan ook direct garantie voor een weekend vol topsport, breedtesport en plezier.

Lees verder »

In memoriam: Hans Louwers

Afgelopen dinsdag 13 september werden wij opgeschrikt door het trieste nieuws dat ons medebestuurslid Hans Louwers is overleden. Alhoewel Hans al enige tijd met gezondheidsklachten kampte, kwam dit nieuws voor de meesten van ons onverwacht en keihard binnen.

Lees verder »

ODK is kweekvijver Tour talent 

Het ere-podium van de ZLM Omloop der Kempen Ladies heeft tijdens de openingsetappe van de Tour de France Femmes (Ronde van Frankrijk voor Vrouwen) aardig wat ereplaatsen en trui-dragers afgeleverd. ODK mag zich dus met recht een beetje de actuele  kweekvijver van de vrouwen Tour noemen.

Lees verder »

Twee broers op het podium van de Omloop

Roel van Sintmaartensdijk heeft zondag de 73e Simac Omloop der Kempen gewonnen. De coureur van wielerteam VolkerWessels was de beste van een tweetal dat in de Dorpstraat in Veldhoven net uit de greep bleef van het jagende peloton. Hij klopte Arne Peters in een tweestrijd.

Lees verder »

De Kempen is klaar voor een wielerfeest..!!

In het weekend van 14 en 15 mei staat Veldhoven en de Brabantse Kempen bol van het wielrennen. Op zaterdag wordt de 25einternationale ZLM Omloop der Kempen Ladies verreden en op zondag de 73e Simac Omloop der Kempen voor mannen. Dit alles wordt omlijst door wedstrijden voor nieuwelingen en junioren (zaterdag) en een toertocht over 65km of 125km en clinics en wedstrijden voor de jeugd tussen 5 en 15 jaar die het wielrennen eens willen uitproberen (zondag).

Lees verder »

Simac 10 jaar sponsor Omloop der Kempen

Het Veldhovense bedrijf Simac heeft onlangs haar overeenkomst als hoofdsponsor met de internationale wielerkoers Omloop der Kempen verlengd. Hiermee bevestigt Simac voor het 10e jaar op rij haar nauwe betrokkenheid bij een van de oudste wielerklassiekers van Nederland.

Lees verder »

Ook Kempense jeugd op de pedalen met Ready2Race

Tijdens de Omloop der Kempen staat niet alleen het elitepeloton aan de start. Ook de jeugd uit de Kempen en omstreken kan zich opmaken voor een wedstrijdje fietsen. Team Jumbo-Visma brengt namelijk hun wedstrijdconcept Ready2Race naar de Omloop der Kempen.

Lees verder »

Omloop der Kempen proeft eigen bier

Het ODK bestuur had onlangs de primeur. Op het terras in Vessem werden de eerste flesjes Omloop der Kempen bier van brouwerij Beerze ontkurkt en uiteraard direct geproefd. Er is geen twijfel mogelijk, wat zijn we trots als ODK op ons eigen bier en wat smaakt het naar meer…

Lees verder »