Alle nationale topteams zijn zondag 21 mei weer naar Veldhoven afgereisd. Een voor een werden op het Startplein aan de Plaatse, de teams en de individuele renners aan het publiek voorgesteld om niet lang daarna, de strijd met elkaar aan te gaan in de 190 km lange  wedstrijd voor de begeerde dagwinst in een van de laatste monumenten van de Nationale wielerklassiekers; onze 69e SIMAC Omloop der Kempen! Met als tweede doel van de klassements-renners om ook zoveel mogelijk punten te scoren om kans te maken op de hoofdprijs van de KNWU Topcompetitie; het profcontract bij Roompot-Nederlandse Loterij!

 

[metaslider id=4712]

 

De Topcompetitie heeft opnieuw een prachtige samenvatting gemaakt van de 69e editie van onze SIMAC Omloop der Kempen. De koers werd in een sprint met 5 gewonnen door Tim Kerkhof [ Destil-Piels]. Tweede werd de jonge Dylan Bouwmans [ Metec-TKH ] en als derde kwam Robbert de Greef [ Baby-Dump Cycling Team ] over de meet. De Greef nam hiermee de leiding over in het algemene klassement van de eveneens witte trui-drager, Adriaan Janssen [ SEG Racing Academy ]. Martin Kelderman [ UWTC De Volharding ], de broer van Wilco Kelderman, finishte als 4e, en Piotr Havik [ Westland Wil Vooruit ] als 5e.

Zaterdag 26 mei volgt op Eurosport 1 een uitgebreidere samenvatting van 24 minuten direct na afloop van de etappe in de Giro d’Italia!