Afgelopen vrijdag werden wij opgeschrikt door het trieste nieuws dat Christian Timmers, met zijn gezin op vakantie in Zuid-Frankrijk, is overleden aan een hartstilstand.
Dit nieuws komt aan als een mokerslag. Op donderdag nog eufoor op Alpe d’Huez, op vrijdag niet meer onder ons. Niet te bevatten.

Christian tekende binnen het bestuur van de stichting Omloop der Kempen jarenlang voor de functie Pers-PR. Hij verzorgde publiciteit, regelde het redactionele deel van de jaarlijkse omloopkrant en beheerde de website.
 Het maken van verslagen van wielerwedstrijden was aan Christian besteed. Voor alle categorieën kon hij in enkele zinnen de kern en de sfeer van de wedstrijd pakkend beschrijven. Beter dan iemand anders van ons dat kon. Op de wedstrijddag van de Omloop der Kempen stond dezelfde dag voor alle wedstrijden een keurig verslag op de website, met een mooie actiefoto door hemzelf of van Theo van Sambeek.
 Christian is begin 90-er jaren lid geworden van TWC Tempo, waar zijn vader als bestuurslid actief was. Later is ook zijn broer Theo gaan koersen bij TWC Tempo. In die jaren maakte TWC Tempo een bloeiperiode door met vele actieve leden en vele overwinningen, vooral bij de nieuwelingen en de junioren.

Na zijn actieve wielerleven, bleef Christian het wielrennen in al zijn facetten volgen. Zodoende is hij later toegetreden tot het bestuur van de Omloop der Kempen. Na de 69e Omloop in 2017 heeft Christian afscheid genomen van het bestuur. Maar wat heet afscheid nemen als hij afgelopen pinksterweekend tijdens de 70e Omloop der Kempen er gewoon weer is en op zijn website cyclingfanatics.nl de verslagen van alle wedstrijden staan. Ook op alle Kempense kermiscriteriums was hij weer vaste bezoeker, waarna met een keurig verslag en een mooie foto de wielersport werd gepromoot. Tandje terug bij de Omloop, tandje erbij bij cyclingfanatics.nl.

Christian had nog vele plannen, hij was zojuist begonnen met een online wielermagazine.
Christian is slechts 44 jaar oud geworden. Het afscheid is nu definitief. Een fors verlies voor de Kempense wielersport.
Maar vooral een groot verlies voor zijn gezin, familie en schoonfamilie. 
Het bestuur en alle vrijwilligers van de stichting Omloop der Kempen wensen zijn vrouw Janneke, dochter Femke en zoon Stijn, en de beide families heel veel sterkte om dit enorme verlies te dragen.

De crematie vindt plaats op dinsdag 31 juli om 9:30 uur in de aula van het crematorium De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 te Veldhoven.