VELDHOVEN 03.03.2019 – Zelfs met al 70 edities op de teller blijft het bepalen, het uitzetten en het continu verwerken van niet alleen geplande, maar vooral van volkomen onverwachte en ongewenste (weg-)werkzaamheden, een gigantische klus. Elk jaar zijn we dan ook heel blij als, naast het parcours gereed, alle gemeentelijke vergunningen bij ons binnen zijn en ook alle posten in de Kempen bemand zijn door de jaarlijks in totaal ruim 100 noodzakelijke verkeersregelaars!

En ja? Ook nu is het parcours voor onze 71e editie weer gereed. Het is een combinatie van de edities van 2017 en 2018 geworden. In de eerste zuidelijke lus [ 92.1 km ] volgt de route bij Loo (Bergeijk) weer die van 2018. De brug over de Keersopperdreef is eindelijk, na maandenlange werkzaamheden, volledig vernieuwd. De tweede noordelijke lus is identiek aan de editie van 2018. Dit betekent dat het peloton opnieuw het pittoreske Knegsel zal doorkruizen voordat er weer teruggekeerd wordt naar Veldhoven om daar de eerste keer de finishlijn in de Dorpstraat te passeren. Daarna volgen er nog 2 finalerondes [ zie detailkaart ] 160 van 11.8 km. Om na in totaal 188 uiteindelijk te weten wie de opvolger van Daan van Sintmaartensdijk [ Alecto ] zal zijn!

FINALEPARCOURS [ 11.1 KM ]

Het finaleparcours volgt direct aansluitend op de laatste meters van de Noordlus. Het peloton keert daarmee na zo’n 160 km voor het eerst terug in Veldhoven. Na het overschrijden van de finishlijn op de Dorpstraat volgen deze nog 2 finalerondes van 11.1 KM. Met uitzondering van het extra lusje, direct na het passeren van de verkeerstunnel [ Runstraat ] onder de A67/E34, [ LA/RA/RA/LA ] i.v.m. uitbreiding ASML, is de finaleronde ongewijzigd t.o.v. voorgaande jaren.