GPGROENENGROEP2016_ESTHERVANVEEN

De 20e editie van de GP Groenen Groep werd een prooi voor Esther van Veen uit Uitgeest. De renster van de Swabo-ploeg rondde een fraaie solo af in de Dorpstraat in Veldhoven. Tweede werd Femke van Kessel en derde Marjolien van ’t Geloof. Leidster in de Centric Clubcompetitie blijft Evy Kuijpers uit Lierop.

ESTHERVANVEEN_ACTIE

Vanaf de start in Veldhoven kwamen er regendruppels uit de lucht vallen. Het waren er niet veel, maar toch. Het leverde gladde wegen en met name in het begin van de wedstrijd talloze valpartijen op. Eén van de voornaamste slachtoffers was Evy Kuijpers, de leidster in de clubcompetitie voor Dames. De vrouwen reden een grotere aanloopronde dan gewoonlijk over Steensel en Riethoven en kwamen na dik zestien kilometer in Veldhoven terug voor nog eens zeven ronden van zo’n elf kilometer. Lange tijd bleef het peloton gesloten. Winnares Van Veen besloot het gewoon eens te proberen en reed ruim voor de finishlijn weg uit de groep. De dame uit Uitgeest trapte rap een mooie voorsprong bij elkaar. Ze bleek gevlogen en pakte daarmee naar eigen zeggen de mooiste overwinning uit haar wielercarrière. Femke van Kessel van WV Breda spurtte in de Dorpstraat naar een mooie tweede plek, voor Marjolein van ’t Geloof van Jan van Arckel. De wedstrijd in Veldhoven telde ook mee voor het Kempenklassement bij de vrouwen. Met een zesde plek vandaag en een eerder behaalde derde plek in Hilvarenbeek is het Laura Gorter uit Utrecht die de roze leiderstrui kreeg omgehangen na afloop.

Esther Omloop

PODIUM_GPGROENGROEP2_2016

Óók de prestaties van Esther van Veen zijn niet onopgemerkt gebleven. Zij heeft Swabo Ladies inmiddels verlaten en is met ingang van 2017 te zien in het shirt van het Cyclingteam Parkhotel Valkenburg – Destil.

Esther van Veen kleurt op 1 april 2017 de finale van de 1e Volta Limburg Classic voor Dames

Dit jaar [ 2017 ], in navolging van steeds meer klassiekers, dan toch in Eijsden [L] dan ook eindelijk de koers voor de Dames. Winnares van de GP Groenen Groep 2016, Esther van Veen kwam in de slotkilometers solo terug bij de kopgroep. En ze plaatste meteen een ‘erop-en-erover- demarrage’. Helaas voor haar reageerden de anderen van de kopgroep nagenoeg direct. Om haar ploegmaat in de kopgroep van dienst te zijn zette ze zich vervolgens maar op kop. De finish was immers èrg dichtbij. Uiteindelijk werd er natuurlijk ook door anderen in de kopgroep fel gedemarreerd en dat was voor Esther de nekslag. Het gat met de rensters waarbij ze eigenlijk nog maar was aangesloten reden werd langzaam steeds groter…. Met een kleine achterstand kwam ze uiteindelijk als 6e over de finish. Niets om zich voor te schamen.

ESTHERVANVEEN_PARKHOTEL_DESTIL_VOLTA2017

ZONDAG 21 MEI 2017 | 21e GP GROENEN GROEP CLUBCOMPETITIE START 12:00 UUR

_____________________________________________________________________________________________________

UPDATE 2018: In 2016 stond Marjolein van ’t Geloof nog als derde op het podium naast Esther van Veen en afgelopen jaar [ 2017 ] stond ze zelf op de hoogste trede. Ook zij is een stapje hogerop geklommen en rijdt nu bij het Belgische Lotto-Soudal Ladies! En Esther van Veen? Zij rijdt dit seizoen opnieuw voor Destil-Parkhotel en is momenteel [ 12.01.2018 ] alweer in training in het grillige weer in Spanje: