De Kempen is klaar voor een wielerfeest..!!

In het weekend van 14 en 15 mei staat Veldhoven en de Brabantse Kempen bol van het wielrennen. Op zaterdag wordt de 25einternationale ZLM Omloop der Kempen Ladies verreden en op zondag de 73e Simac Omloop der Kempen voor mannen. Dit alles wordt omlijst door wedstrijden voor nieuwelingen en junioren (zaterdag) en een toertocht over 65km of 125km en clinics en wedstrijden voor de jeugd tussen 5 en 15 jaar die het wielrennen eens willen uitproberen (zondag).

De vrouwenkoers is dit jaar gepromoveerd naar het internationale UCI 1.2 niveau, en daarom is er een volledig nieuw parkoers uitgestippeld. Het vrouwenpeloton start zaterdag om 16u00 op De Plaatse in Veldhoven Dorp en rijden dan in een lus door o.a. Riethoven, Bergeijk, Postel (B), Hoge en Lage Mierden, via Bladel en Steensel naar Knegsel en weer terug naar Veldhoven. In totaal 125 kilometer koers met daarin ook een aantal stevige kasseienstroken. Een mooi internationaal startveld met ploegen uit o.a. Australië, Noorwegen, Groot-Brittannië, Luxemburg, Italië, Ierland en uiteraard Nederland en België. Bijzonder is bijvoorbeeld ook de selectie van het wielerteam Plantur-Pura, daar zien we voor de verandering een gehele veldritselectie aan de start met o.a. Belgisch kampioen Sanne Cant, de Britse Anna Kay, maar ook regiorijdster Aniek van Alphen en Annemarie Worst. Mocht er dus hier en daar nog wat zand op de weg liggen dan zullen deze dames daar zeker niet van schrikken,

Op zondag is het dan tijd voor de mannen in alweer de 73e editie van de Simac Omloop der Kempen. Zij rijden een wedstrijd over maar liefst 190 kilometer in een zuid-lus en een noord-lus door de Kempen. Ook hier een aantal kasseienstroken. Opvallende deelnemer is dit jaar onder andere Matthijs Büchli 2x Europees kampioen, 4-voudig Wereldkampioen en sinds Tokyo 2021 Olympisch gouden medaille winnaar in de teamsprint op de baan. Als deze man gaat sprinten, dan kan het zo maar zijn dat bij de finish na de finale de klinkers in de Dorpstraat opnieuw bestraat moeten worden. Uiteraard ook aan de start het team VolkerWessels met Coen Vermeltfoort, Bertjan Lindeman en Daan van Sintmaartensdijk (winnaar van de Omloop der Kempen 2018 en leider in de huidige Topcompetitie).

Wil je zelf ook fietsen op zondag 15 mei? Dat kan door deel te nemen aan de toertocht die start tussen 08u00 en 11u30 vanaf De Plaatse in Veldhoven Dorp. Je hebt dan de keuze uit twee verschillende afstanden, 65 of 125 kilometer. En ook voor de jeugd is er van alles te beleven. Samen met wielerteam Jumbo-Visma organiseert de Omloop der Kempen  het programma Ready2Race. Dit zijn wedstrijdjes en clinics voor de jeugd van 5 t/m15 jaar. Heb je zelf geen racefiets en/of helm. Geen probleem, die kun je gewoon ter plekke lenen. Wel even je deelname aanmelden via de website van Omloop der Kempen (www.omloopderkempen.nl/ready2race/)

Kortom, het wordt een groot wielerfeest in Veldhoven Dorp, er is zomers weer voorspeld, dus kom zeker even onder het genot van een hapje en een drankje kijken en genieten van het grootste sportevenement van Veldhoven en de Kempen.

Al het laatste nieuws, over parkoers, deelnemers, wedstrijden, programma, ploegenpresentatie, start- en doorkomsttijden, aanmelden en ga zo maar door vind je op www.omloopderkempen.nl

 

Foto: NGMS Bart de Goede