Ook Kempense jeugd op de pedalen met Ready2Race

Tijdens de Omloop der Kempen staat niet alleen het elitepeloton aan de start. Ook de jeugd uit de Kempen en omstreken kan zich opmaken voor een wedstrijdje fietsen. Team Jumbo-Visma brengt namelijk hun wedstrijdconcept Ready2Race naar de Omloop der Kempen.

De Ready2Race-wedstrijden op zondag 15 mei zijn speciaal bedoeld voor jonge deelnemers. Kinderen tot en met 10 jaar kunnen deelnemen aan de Dikke Banden Race met schoolfietsen, terwijl Ready2Race Junior geschikt is voor de iets oudere deelnemers tot en met 15 jaar. De Ready2Race Junior events zijn bedoeld voor jongeren die weinig tot geen ervaring hebben met de wielersport en het leuk vinden om de sport te proberen. Tijdens het event maak je kennis met de sport en iedereen doet mee op zijn of haar eigen niveau. Deelnemers zonder eigen racefiets of helm krijgen materiaal van ons te leen. Tijdens het event doen we diverse tactische, technische en snelheidswedstrijdjes zoals een individuele tijdrit, ploegenachtervolging, behendigheidsuitdagingen en nog veel meer. Plezier staat voorop en deelname is gratis.

Met dit wedstrijdconcept zet Team Jumbo-Visma in op een wielersport met een lage toetredingsdrempel. Deelnemers hoeven gaan namelijk geen licentie te hebben om deel te nemen en kunnen zich per wedstrijd inschrijven. Inschrijven kan makkelijk en snel via ready2race.teamjumbovisma.nl. Hopelijk zien we jullie op zondag 15 mei bij de Omloop der Kempen.