ZLM Omloop der Kempen Ladies promoveert naar UCI niveau

Vorig jaar verraste de wielerwedstrijd ZLM Omloop der Kempen Ladies al met promotie naar de Topcompetitie. Nu maakt deze vrouwenklassieker de stap naar internationaal niveau en staan ze 14 mei 2022 op de UCI wielerkalender. Dat is dan ook direct de garantie voor een internationaal startveld met wielerploegen uit diverse Werelddelen.

“Een mooie beloning voor onze 25e verjaardag” stelt koersdirecteur Cédric Louwers. “We vieren in mei het 25e jubileum van onze vrouwenklassieker en hoe kun je dat beter doen dan met promotie naar internationaal wedstrijd niveau. Een resultaat van jarenlange professionele betrokkenheid van organisatie en vrijwilligers in Veldhoven en de Kempen.”

Promotie naar UCI niveau betekent ook een internationaal startveld en veel animo van deelnemende ploegen. Zo komen er momenteel aanvragen uit Australië, Noorwegen, Groot-Brittannië, Luxemburg, Italië, Ierland en uiteraard Nederland en België. “Het wordt dringen op het plein van de Plaatse in het centrum van Veldhoven” stelt Louwers, “we kunnen niet alle ploegen een startbewijs geven, er zullen keuzes worden gemaakt omdat er nu al meer aanvragen zijn dan startplekken”.

De ZLM Omloop der Kempen Ladies was afgelopen seizoen overigens de enige vrouwenkoers die door is gegaan in de Topcompetitie. Door Corona werden zowat alle wedstrijden afgelast. Maar door een nauwe samenwerking met de Gemeente Veldhoven en een stevig Covid-19 protocol werd er in de Kempen wel gekoerst. Een moment waar de organisatie met haar grote groep van ruim 200 vrijwilligers met genoegen en een zekere trots op terugkijkt.

Naast de vrouwenkoers op 14 mei staat er op zondag uiteraard ook weer de mannenklassieker de SIMAC Omloop der Kempen op het programma. Deze wedstrijd wordt alweer voor de 73e keer georganiseerd en maakt onderdeel uit van de landelijke Topcompetitie. Deze mannen gaan op zondag een koers over 190 kilometer rijden. De Topcompetitie is de talentenvijver van het Nederlandse profwielrennen. Een winnaar van de Omloop der Kempen gaat dan ook vaak een succesvolle toekomst tegemoet in het wegwielrennen. Meer info: www.omloopderkempen.nl

Foto: NGMS – Bart de Goede