Twee broers op het podium van de Omloop

Roel van Sintmaartensdijk heeft zondag de 73e Simac Omloop der Kempen gewonnen. De coureur van wielerteam VolkerWessels was de beste van een tweetal dat in de Dorpstraat in Veldhoven net uit de greep bleef van het jagende peloton. Hij klopte Arne Peters in een tweestrijd.

Achter de twee koplopers wist Daan van Sintmaartensdijk, de broer en ploeggenoot van de winnaar, de derde plaats op te eisen. De vierde plek was voor Coen Vermeltfoort, die ervoor zorgde dat het team van VolkerWessels met drie man bij de eerste vier eindigde.

Een dag eerder was het tijd voor het internationale vrouwen peloton in de 25e ZLM Omloop der Kempen Ladies. Daar was het de Italiaanse sprintster Rachele Barbieri die de wielerklassieker over 120 kilometer door Veldhoven en de Kempen op haar naam schreef. In Veldhoven Dorp was de Italiaanse de rapste in de sprint van een groot peloton. Sofie van Rooijen en Nina Kessler legden beslag op de overige podiumplaatsen.

De Omloop der Kempen begon met een lange lus ten westen van Veldhoven, met op zo’n zestig kilometer van de finish vijf kasseistroken. Vervolgens kwam de wedstrijd aan op een lokale ronde van 11,4 kilometer, die tweemaal moest worden afgelegd. Uiteindelijk had Barbieri nog de beste benen en won overtuigend de sprint. Op de erelijst van de ZLM Omloop der Kempen Ladies volgt ze Maike van der Duin op, die in 2021 haar ploeggenote Marjolein van ’t Geloof en Lieke Nooijen voorbleef.

Wilt u de beelden in samenvatting nog eens rustig terugkijken op tv? Op donderdag 19 mei (17u45) en op vrijdag 20 mei (19u25) wordt de Omloop uitgezonden op Eurosport-1. Klik hier alvast voor de uitgebreide samenvatting die Kempen-TV maakte van de 25e ZLM Omloop der Kempen Ladies: https://youtu.be/zX1osFKj3To

Foto:  (Fotograaf: Bart de Goede | NG-Media & Sports)