ODK is kweekvijver Tour talent 

Het ere-podium van de ZLM Omloop der Kempen Ladies heeft tijdens de openingsetappe van de Tour de France Femmes (Ronde van Frankrijk voor Vrouwen) aardig wat ereplaatsen en trui-dragers afgeleverd. ODK mag zich dus met recht een beetje de actuele  kweekvijver van de vrouwen Tour noemen.

Om te beginnen natuurlijk de winnares van de openingsrit op de Champs-Élysées in het centrum van Parijs. Die was een prooi voor sprintster Lorena Wiebes, die daar tegelijkertijd ook de gele trui mee veroverde als leidster in het algemeen klassement. Deze zelfde Lorena stond in 2019 op het hoogste ere-podium in Veldhoven als winnares van de Omloop.

Maar daar bleef het niet bij zondagmiddag in Parijs. Nummer vier in de etappe uitslag en klassement was Rachele Barbieri. Deze Italiaanse sprintster stond in mei-2022 dit jaar als winnares op het podium van de 25e ZLM Omloop der Kempen Ladies. Dat is dus “de tweede Tour vis uit de ODK kweekvijver”.

En er is nog meer. De Omloop voor Vrouwen in 2020 werd gewonnen door Maike van der Duin. De 20jarige renster uit Assen werd zondag 6e in de sprint en is daarmee de beste jongere renster in deze Tour. Op zondagmiddag werd Maike daarom gehuldigd in de witte jongere trui.

En alsof het nog niet genoeg is, nummer 2 in de openingsetappe zondag op de Champs-Élysées was Marianne Vos. En diezelfde Vos zagen we in 2011 (winnares), in 2010(winnares) en in 2008 (tweede) op ons podium in Veldhoven staan.

Kortom, de ZLM Omloop der Kempen Ladies is overduidelijk een kweekvijver van Tour-talent..!!