VELDHOVEN – Nederlander Mathieu van der Poel en Belg Wout van Aert zijn al jarenlang de twee toppers in het veld en meervoudig wereldkampioenen in die discipline. Beide zijn inmiddels ook grote smaakmakers op de weg. In aanloop naar hun huidige status en hun presteren op de weg stonden zij óók beide aan de start van onze SIMAC Omloop der Kempen in Veldhoven.

Mathieu van der Poel [ foto ] in 2014 als renner van BKCP Powerplus waarvan destijds ook voormalig wereldkampioen veldrijden, Niels Albert [B] deel uitmaakte. Mathieu debuteerde erg sterk in onze Omloop door als 19-jarige Belofte deel uit te maken van de kopgroep en in Veldhoven als 6e de meet te passeren.

Mathieu van der Poel in gesprek met Rien van Horik. SIMAC Omloop der Kempen 2014. © Foto: Theo van Sambeek
Mathieu van der Poel [3e van links ]. Ploegvoorstelling SIMAC Omloop der Kempen 2014. ©Foto: Theo van Sambeek
Mathieu van der Poel [L ]. Doorkomst Dorpstraat Veldhoven. SIMAC Omloop der Kempen 2014. © Foto: Theo van Sambeek

Zoals gezegd hadden beide op dat moment al indrukwekkende erelijsten in het veld. Tussen de grote mannen op de weg moesten zij zich toen echter nog gaan bewijzen. Nu, ruim 7 jaar later sinds hun optreden in onze SIMAC Omloop der Kempen, staan ze ook (al) aan de top op de weg met zeges van Wout van Aert in ondermeer de Tour de France [ 2018/2019 ], Milaan-San Remo [ 2019 ] en Parijs-Nice [ 2019 ], en zeges van Van der Poel in ondermeer Brabantse Pijl [ 2019 ], Amstel Gold Race [ 2019 ] en Ronde van Vlaanderen [ 2020 ]. Wout van Aert (foto) in 2013 als renner van het team Telenet-Fidea (foto) met daarin ondermeer Bart Wellens, Corné van Kessel en Tom Meeusen.

Wout van Aert [ 2e van links ]. SIMAC Omloop der Kempen 2013 © Foto: Theo van Sambeek
Bart Wellens in gesprek met Rien van Horik. SIMAC Omloop der Kempen 2013. © Foto: Theo van Sambeek
Wout van Aert bekijkt de situatie vanuit de buik van het peloton. SIMAC Omloop der Kempen 2013 © Foto: Theo van Sambeek

Kweekvijver voor talent

Deelnemen aan, en presteren in de SIMAC Omloop der Kempen is voor louter toptalenten weggelegd. Ook in 2021, wanneer de 72e editie zal gaan worden verreden, zullen er ongetwijfeld weer meerdere nieuwe talenten zoals Mathieu van der Poel en Wout van Aert hun kans willen grijpen om zich in Veldhoven in de kijker te kunnen gaan rijden. Ook zij krijgen de kans om door te stromen net zoals Joop Zoetemelk, Niki Terpstra, Sebastian Langeveld, Laurens ten Dam en Lars Boom om er maar enkele te noemen van onze lange erelijst sinds de allereerste editie in 1948.

Tot ziens op ZATERDAG 15 MEI: 24e Omloop der Kempen LADIES Elite-Vrouwen / Beloften en ZONDAG 16 MEI: 72e SIMAC Omloop der Kempen Elite-Mannen / Beloften. Beide deel uitmakend van de Nederlandse Loterij Topcompetitie.