VELDHOVEN 18.05 – Met de momenteel in bloedvorm verkerende Lorena Wiebes [ Parkhotel Valkenburg ] kon de 23e GP GROENEN Groep alweer een grote naam op haar al zo indrukwekkende erelijst noteren. Voor het eerst in weken was de temperatuur eindelijk weer eens ècht lente-achtig te noemen. Maar ook de opvallende strakke en opvallend frisse, voornamelijk oostelijke wind was nu ineens nauwelijks merkbaar. Als gevolg hiervan bleef het peloton dan ook lang gesloten. De enkele vluchtpogingen die plaatsvonden werden bovendien telkens snel in de kiem gesmoord door de eveneens ijzersterke ploeggenoten van Wiebes. Het was duidelijk dat Parkhotel Valkenburg, met daarbij ondermeer Esther van Veen, de winnares in 2016 van de GP GROENEN Groep, het op een massasprint wilde laten uitlopen.

Niet vreemd als je de huidige nr. 4 van de UCI WorldRanking in jouw team hebt die, als het dan op die massasprint uitloopt, nu al tot de absolute wereldtop behoort. Zij liet hiervoor immers al veelvuldig de concurrentie haar achterwiel zien zodra de meet in zicht kwam. En ook nu toonde zij weer haar klasse en won ze afgetekend. Met een royale voorsprong passeerde zij de meet op de Dorpstraat in Veldhoven. De nummers 2 en 3 stonden dan ook, alles behalve op de foto.

Royaal voor de sprintende meute kunnen de handen van Wiebes al in de lucht.
VLNR: 3e Amber van der Hulst, 1e Lorena Wiebes, 2e Monique van de Ree
Wiebes verovert ook de eerste leiderstrui in het Belisol Kempenklassement 2019.
En daar horen traditionele bubbels bij.
Rien van Horik interviewt Lorena Wiebes in haar zojuist veroverde leiderstrui.

Binnenkort volgt het gedetailleerde wedstrijdverslag.

20.10.2020 |BRUGGE – DE PANNE [BE ] – Inmiddels in de Womens WorldTour en in het shirt van Team Sunweb gaat de zegetocht van Lorena Wiebes onverminderd voort: