In memoriam: Hans Louwers

Afgelopen dinsdag 13 september werden wij opgeschrikt door het trieste nieuws dat ons medebestuurslid Hans Louwers is overleden. Alhoewel Hans al enige tijd met gezondheidsklachten kampte, kwam dit nieuws voor de meesten van ons onverwacht en keihard binnen.

In het najaar van 2017 meldde Hans zich bij het bestuur van de Omloop der Kempen. In no time behoorde hij tot de harde kern. Binnen het bestuur tekende Hans voor de werkzaamheden inzake Pers-PR en de redactie van de Omloopkrant. Dit sloot perfect aan bij zijn journalistieke verleden. Met zijn enthousiasme betrok hij ook zijn gehele gezin bij de Omloop. In 2021 is zelfs zijn zoon Cédric toegetreden tot het bestuur, als koersdirecteur van de Vrouwenklassieker. Hans en Cédric beheerden ook samen de website, app en social media.
Wat velen niet weten is dat Hans al sinds 1996 anderszins bij de Omloop was betrokken. Voor de destijds zeer populaire Radio Royaal was Hans bijna 10 jaar actief als live-verslaggever op de motor. Nadien zocht Hans het hogerop en was zelfs in de professionele wielermonumenten zoals Luik-Bastenaken-Luik en Parijs-Roubaix als verslaggever in de koers present.

Hans zelf was geen actief fietser, maar was wel besmet met het wielervirus. Waar het kon begeleidde hij zijn zoon Cédric, tijdens diens actieve periode als junior bij Het Snelle Wiel in Bladel.
Zakelijk waren er telkens lijntjes naar het wielrennen. Voor diverse relaties begeleidde hij gasten in de Tour de France. Ook deed hij voor de persdienst van de VRT en voor Eurosport verslag van de Tour. En zelfs voor BOVAG en KCI wist hij ‘haakjes’ naar de wielersport te vinden.

Hans Louwers is slechts 55 jaar oud geworden. Een fors verlies voor de Omloop der Kempen. Maar vooral een groot verlies voor zijn gezin, familie, schoonfamilie en vrienden.
Het bestuur en alle vrijwilligers van de stichting Omloop der Kempen wensen zijn vrouw Jolanda, zoon Cédric en dochter Ulrike, en de beide families heel veel sterkte om dit enorme verlies te dragen.

Bestuur Omloop der Kempen