71e SIMAC Omloop der Kempen 2019

VELDHOVEN – Zondag 19 mei staat de 71e editie van de SIMAC Omloop der Kempen weer op het programma. Al sinds 1948 wordt deze klinkklare en onbetwiste klassieker verreden. Jaarlijks zijn Veldhoven en de alle dorpen in de Kempen waar de wedstrijd passeert, al weken in de ban van dit Topsport-evenement. En dat is natuurlijk ook niet voor niets. Ontelbare anekdotes en heroïsche strijdverhalen zijn hierover opgesteld en te vertellen. De enorm lange en bovendien zéér rijk gevulde erelijst bevestigen de hooggewaardeerde positie die SIMAC Omloop der Kempen inneemt op het verlanglijstje van elke ambitieuze renner en ploegleider. Daarmee is het uiteraard ook een graadmeter voor de (internationale) scouts van professionele formaties die voortdurend op jacht zijn naar opkomend talent.

PLOEGENVOORSTELLING: Al vanaf 11:15 uur worden op de Kiosk op De Plaatse, alle teams en de renners voorgesteld aan het altijd in grote getallen aanwezige publiek.

START: Om 12:00 uur zal het startschot klinken voor een wedstrijd over in totaal 188 km. Ook in 2019 is de SIMAC Omloop der Kempen weer onderdeel van de Nederlandse Loterij Topcompetitie. In de eerste drie edities van de Topcompetitie waren de wedstrijden uitsluitend toegankelijk voor Nederlandse formaties. Maar met ingang van dit jaar gaan ook 6 Belgische formaties aan de Nederlandse Loterij Topcompetitie deelnemen! Alle informatie m.b.t. de aankomende editie zal hier worden gepubliceerd:

PARCOURS 2019:

FINALE 2019:

Nadat de Elite-Mannen en -Beloften de Zuid- (paars) en Noordlus (blauw) hebben afgerond, keren zij voor de eerste keer terug in Veldhoven. Na de eerste passage van de finishlijn op de Dorpstraat in Veldhoven-Dorp volgen nog twee rondes van 11.1 km over het onderstaande finaleparcours (zwart) om na in totaal 190 km de finish te bereiken. Regelmatig wordt ervan uitgegaan dat het vlakke parcours geen schifting tot gevolg zal hebben. In de praktijk blijkt daarentegen dat uiteindelijk door de serieuze afstand in combinatie met de ware slijtageslag door de zeer compacte opvolging van kilometerslange Kempische kasseistroken, er tóch veelal een afscheiding tot stand komt die het redt tot aan de meet.

2018: Daan van Sintmaartensdijk schreeuwt het in uit van vreugde.  Van de vijf man sterke kopgroep verslaat hij Tim Kerkhof (2e), Chiel Breukelmans (3e), Rick Ottema (4e) en Robbie van Bakel (5e).

2018: Daan van Sintmaartensdijk [ Alecto CT ] trots op de hoogste trede.  Naast hem Tim Kerkhof 2e [ Destil-Parkhotel Valkenburg ] en Chiel Breukelmans 3e [ NWV Groningen ].