Simac 10 jaar sponsor Omloop der Kempen

Het Veldhovense bedrijf Simac heeft onlangs haar overeenkomst als hoofdsponsor met de internationale wielerkoers Omloop der Kempen verlengd. Hiermee bevestigt Simac voor het 10e jaar op rij haar nauwe betrokkenheid bij een van de oudste wielerklassiekers van Nederland.

“Als wedstrijdorganisator zijn we uitermate blij met een trouwe hoofdsponsor als Simac die zich voor het 10e jaar op rij aan ons verbonden heeft,” zegt John van den Akker, koersdirecteur van de Omloop der Kempen. “Door het vertrouwen dat Simac in ons stelt hebben we al jaren een optimale samenwerking en legt dit hoofdsponsorschap een stevige basis onder onze organisatie. Samen met partijen als ZLM Verzekeringen, Groenen Groep, Beukers Autoschade en VDL maakt Simac het voor ons mogelijk al voor de 73e maal een koers van topformaat neer te zetten in de Brabantse Kempen.”

Simac’s CEO Eric van Schagen: “Bij Simac zijn we al vele jaren nauw betrokken bij de wielersport. Enerzijds dus als naamgever van de klassieker Simac Omloop der Kempen. En aan de andere kant door onze sponsoring van onder andere het Europees kampioenschap veldrijden, de veldritten in Gieten en Rucphen, Veenendaal-Veenendaal, het Nederlands Kampioenschap op de weg en het EK baanwielrennen in Apeldoorn. Vorig jaar kwam daar ook nog het hoofdsponsorschap van de Ladies Tour bij. Ook door het internationale karakter van al deze wielerkoersen zijn we ervan overtuigd dat ook het sponsorship met de Omloop der Kempen weer een bijdrage gaat leveren aan onze naamsbekendheid in de Benelux. Daarnaast is natuurlijk de verbinding met Veldhoven en de Kempen van belang. Als van origine Veldhovens bedrijf vinden wij het belangrijk ook op dit gebied iets te kunnen betekenen. En, last but not least, zelf fiets ik de noord-lus en de zuid-lus van de Omloop regelmatig. Ik weet dus hoe mooi en soms ook hoe zwaar deze wielerklassieker voor de coureurs is,” sluit van Schagen met een glimlach af.

De Simac Omloop der Kempen staat op de planning voor zondag 15 mei en is hiermee dit jaar de derde wedstrijd in de Schwalbe Topcompetitie. In hetzelfde weekend wordt op zaterdag 14 mei de vrouwenkoers van de Omloop der Kempen verreden. Het centrum van Veldhoven, rondom de Dorpstraat, staat dus weer even vol in het teken van wielrennen. Kijk voor het hele weekendprogramma op www.omloopderkempen.nl

Foto:  Simac’s CEO Eric van Schagen (rechts) samen op de fiets met ODK Koersdirecteur John van den Akker.